У Чернівцях до Дня пам’яті жертв політичних репресій проведуть мітинг-реквієм

День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Цьогоріч відзначають сьогодні, 16 травня.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян. Радянська влада намагалася приховати сліди своїх злочинів.

Місця поховань ставали режимними об’єктами КГБ, місцевість розрівнювали бульдозерами, доступ до відповідних архівів забороняли. 

У Чернівцях сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, відбудеться мітинг-реквієм. Про це повідомила  волонтерка і депутатка Чернівецької міської ради Галина Абрам`юк .

“Чернівці, 16 травня о 10:30 – мітинг-реквієм біля Меморіалу жертвам голодомору і політичних репресій (перетин вулиць Т.Шевченка і Руської). СВІЧКА ПАМ’ЯТІ НЕ ЗГАСНЕ…”,— йдеться у дописі Галини Абрам’юк. 

Реклама

Залишити коментар