Низка мереж АЗС призупиняє продаж преміального палива — все через держрегулювання цін

Мережі автозаправних станцій ОККО, WOG та SOCAR призупинили продаж преміального дизельного палива та бензину. Це пов’язаною з постановою уряду, яка з 15 травня ввела держрегулювання цін на паливо на період карантину.

Про це повідомили у пресслужбах ОККОWOG та SOCAR.

Так, 15 травня в OKKO повідомили, що тимчасово призупиняють реалізацію пального PULLS 95 та PULLS Diesel. “Це пов’язано з тим, що продаж пального цих марок за ціною, встановленою Кабінетом міністрів на травень, є збитковим для мережі”, — наголосили у компанії.

Мережа АЗС WOG призупинила реалізацію свого преміального пального 95 Mustang та ДП+ Mustang. Водночас компанія SOCAR заявила не лише про зупинку продажу свого преміального пального NANO 95 та Diesel Nano Extro, але й тимчасове припинення нарахування додаткових знижок для своїх клієнтів.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки (націнки) на паливо на період дії карантину. Гранична надбавка тепер нараховується до середньої вартості пального, яка визначається на основі даних за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість. 

У Мінекономіки кажуть, що рішення вимушене та тимчасове ㅡ діятиме воно лише під час карантину. Однак рішення уряду розкритикували у «Європейській Бізнес Асоціації». На думку бізнесу, така ініціатива лише сприятиме ще більшій тінізації ринку та «програшам з усіх боків».

Зокрема у ЄБА прогнозують, що постанова уряду може поставити прозорий бізнес в єдиний «ціновий коридор» та спотворити ринкову конкуренцію. Тому асоціація закликає скасувати постанову.

Реклама

Залишити коментар