Яценюк: Сьогодні ми вшановуємо полеглий цвіт української інтелігенції, духовенства, селян, робітників

Сьогодні ми схиляємо голову перед пам’яттю розстріляних у катівнях НКВД, замордованих на Соловках і в Мордовії, вшановуємо полеглий цвіт української інтелігенції, духовенства, селян, робітників, — написав прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у День пам‘яті жертв політичних репресій.

“Ми добре бачимо, як ретельно зрощується на наших кордонах зловісне насіння, яке дало у 1930-ті кляті червоні й коричневі сходи: мілітарне затьмарення, культ дурної сили, презирство до людських прав, свобод і гідності. Чекістські примари, яким ставлять пам’ятники в Росії, закликають нас нічого не забувати і бути пильними”, — підкреслив Арсеній Яценюк.

У День пам’яті жертв політичних репресій вклонімося і тим, з ким маємо честь бути сучасниками.

“Хто кинув виклик тоталітаризмові, вижив у жорнах його тюрем, пересилок й таборів, і до сьогодні лишається для нас взірцем бездоганної честі, глибокого сумління і громадянської зрілості“, — наголосив він.

“Велика дяка вам, дорогі й шановні Ольга Гейко, Микола Горбаль, Семен Глузман, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович, Микола Матусевич, Василь Овсієнко. Велика дяка і доземний уклін”, —  написав Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар