Яценюк: Підтримка “Північного потоку-2” — це нечесно з боку європейських партнерів

Україна забезпечила транзит газу до ЄС. Ми це гарантували і виконали свої зобов’язання, навіть під час війни. Підтримка “Північного потоку-2” – це нечесно з боку наших європейських партнерів, —  підкреслив Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, Голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 15 травня.

“Північний потік-2” – це, без сумніву, антиєвропейський, антиукраїнський і проросійський проєкт“, – наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що як прем’єр-міністр, а потім як голова Київського Безпекового Форуму, чітко заявляв, що цей проєкт підірве енергетичну стабільність та енергетичну незалежність України, Польщі, Словаччини та всієї Європи.

Росія отримає перевагу, якщо “Північний потік-2” буде завершений, тому, підкреслив голова КБФ, він здивований лицемірством, із яким певні сторони підтримують цей проєкт.

“Ще один цинічний підхід тих, хто підтримує і захищає цей проєкт, полягає в наративі, що він нібито посилить енергетичний ринок Європи. Це неправда”. — наголосив він і додав, — “Росія – постачальник природного газу до Європейського Союзу. Але річ не в тому, хто добуває газ, а в тому, хто його доставляє. І Україна вже забезпечила транзит газу до Європейського Союзу. Ми це гарантували і виконали свої зобов’язання, навіть під час війни, після початку російської агресії проти України”.

Арсеній Яценюк зазначив, що розуміє, чому в Німеччині вирішили прискоритися з “Північним потоком-2”, —  “Адже після виборів за кілька місяців Німеччина матиме новий уряд, і невідомо, хто стане новим канцлером”, —  зазначив Голова КБФ.

“Це – політичний проєкт. Це антиєвропейський і антиукраїнський проєкт. І найкращий шлях до справедливості – це зупинити його”, —  підкреслив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар