Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука

Президент Росії Володимир Путін прокоментував оголошення підозри у держзраді та домашній арешт свого кума та одного з лідерів проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука.

Свою позицію він висловив на засіданні Ради нацбезпеки РФ.

Так, Путін вважає, що опозицію в Україні звинувачують у співпраці з Росією, зокрема у сфері економіки.

“Я насилу собі уявляю, якщо об’єктивно підходити до розв’язання питань подібного роду: що, всіх, хто працює з Росією, будуть тепер в Україні притягувати до кримінальної відповідальності?” — каже президент РФ. 

Дії української влади, зокрема щодо закриття проросійських каналів, називає «зачисткою політичного поля». Він звинувачує Захід у тому, що той «ніяк на це не реагує, і навіть підтримує подібні рішення».

“Тобто рішення явно політичні і вибіркові, спрямовані тільки на одне — зачистити політичне поле від тих сил, які виступають за мирне вирішення кризи на Донбасі і за добросусідські відносини з Росією“, — вважає Путін.

Каже, що Україна «повільно, але неухильно перетворюється в якийсь антипод Росії».

Раніше після оголошення Медведчуку підозри в Україні речник Путіна Дмитро Пєсков назвав це «політичним переслідуванням», але сказав, що РФ не збирається втручатися у ці процеси, передає Громадське.

“… ми хотіли б переконатися, що за цим переслідуванням немає бажання позбутися політичних конкурентів”, ㅡ сказав він.

Реклама

Залишити коментар