Яценюк: Кум Путіна отримує по заслузі, нехай зараз, хоча потрібно було раніше

В будинку Віктора Медведчука проводять обшуки. Цю інформацію підтвердили в СБУ. “Кум Путіна отримує по заслузі. Нехай зараз. Хоча потрібно було раніше”, — написав прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк.

За його словами, сьогодні важко пояснити, що сім років війни в Україні — не в підпіллі, а відкрито, користуючись надзвичайними пільгами, — діяла особа, яка мала прямі контакти з Путіним, з його оточенням і окупантами в ОРДЛО.

“Як послідовний противник Путіна і його прихвоснів на зразок Медведчука, нагадаю, очолюваний мною уряд, що є автором закону про санкції, закрив повітряне сполучення з Росією. Але усупереч рішенню уряду Медведчук отримав право вільно літати до свого кума Путіна за інструкціями. Кум Путіна б не отримав доступ до збагачення через торгівлю пальним через нафтопровід. Але засідання мого уряду цілеспрямовано було зірване”, — зазначив Арсеній Яценюк.

Лідер “Народного фронту” також підкреслив, що його публічні заклики прибрати Медведчука від діяльності, яка забезпечувала неукраїнські інтереси, — відомі.

“Тому сьогодні, попри незгоду з багатьма діями нинішньої влади, повністю підтримую оголошення підозри Медведчуку, яке має закінчитися законним справедливим рішенням суду в інтересах українського народу”, — наголосив він.

За словами Арсенія Яценюка, це має стати актом справедливості по відношенню не лише до права, але й до пам’яті тих, хто поклав свої життя у війні проти російського агресора.

Реклама

Залишити коментар