СБУ затримала розвідника «ДНР» поблизу лінії вогню на Донбасі

СБУ затримала учасника незаконних збройних формувань керованої РФ терористичної організації «ДНР», який виконував розвідувальні завдання на Донбасі.

Як повідомили в СБУ, бойовик «ДНР» намагався провести рекогностування (розвідка для здобуття відомостей про противника – ред.) місцевості на лінії розмежування і мав зібрати інформацію про розташування, сили й засоби українських військових.

Оперативники СБУ встановили, що затриманий — 45-річний уродженець Горлівки. З 2016 року він служив в одному з військових формувань терористичної «ДНР» на посадах «старшого розвідника» та «стрільця-помічника гранатометника».

Затриманий бойовик стежив за лінією розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору й обстрілював українські позиції. У його обов’язки входило захоплення населених пунктів, будівель та інших об’єктів в Донецькій області, зміцнення і охорона блок-постів, обладнання вогневих точок. Він також виїжджав у складі «груп швидкого реагування», які перевіряли інформацію про переміщення українських військових.

Правоохоронці виявили військовий квиток т.зв. «ДНР» та посвідчення «Общественной организации ветеранов Новоросии». Затриманий визнав свою приналежність до терористичних угруповань.

Зловмиснику повідомили про підозру в скоєнні злочину за ч.1 ст.258−3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 681 тисяча гривень, повідомляє обласна прокуратурура.

Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар