Несвоєчасно затвердили програму розвитку освіти на 2021-2025 роки: в чернівецьких дитсадках немає грошей на засоби гігієни

У Чернівцях склалася безпрецедентна ситуація, коли у багатьох закладах освіти не вистачає коштів на елементарні речі, а також немає коштів на проведення нагальних ремонтів. У деяких дитсадках немає грошей навіть на закупівлю засобів гігієни. Про це у коментарі МБ розповів очільник управління освіти Сергій Мартинюк.

“Коли я у березні цього року приступив до виконання обов’язків начальника, з’ясувалося, що фінансування немає. Через те, що своєчасно не була затверджена програма розвитку освіти на 2021-2025 роки. На жаль, попереднє керівництво управління освіти своєчасно не зреагувало на затвердження цієї програми“, — зазначив С. Мартинюк.

Чиновник пояснює, що не можна фінансувати видатки, не внесені до програми.

“Для того, щоби відремонтували якусь вулицю чи спортзал тощо, треба спочатку внести цей об’єкт у програму “Комфортне місто” чи якусь іншу і після того можна фінансувати будь-які роботи. Спочатку затверджується, можна сказати, “протокол намірів”, тобто що ми готові фінансувати” , — повідомив він.

Наразі є шанс внести зміни до програми лише з другого півріччя.

“Створена робоча група, яка зараз вносить зміни до програми розвитку освіти. Але це, так розумію, перспектива лише з другого півріччя. Якщо на червневу сесію винесеться це питання, а у червні буде затверджене, то у липні можливе якесь фінансування”, — додав чиновник.

Видатків у сфері освіти міста, на які потрібні кошти, є дуже багато.

“Я бачу на мільйони. Зокрема, нагальні ремонтні роботи у різних освітніх закладах і багато іншого”, — сказав Мартинюк.

Реклама

Залишити коментар