Від кіно до створення інклюзивних просторів: Буковинський культурний фонд отримав 150 заявок

За місяць до Буковинського культурного фонду надійшло 150 заявок від митців зі всієї облаті. Про це повідомляє пресслужба Буковинського культурного фонду,

Нагадаємо 8 квітня Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук оголосив про заснування Буковинського культурного фонду.

“Гроші можуть отримати всі, хто спроможний створити цікавий, яскравий, непересічний, динамічний сучасний буковинський культурний продукт”, – зазначив тоді Сергій Осачук.

Нині ж термін подачі заявок дійшов кінця і незабаром ідеї проєктів оцінюватимуть.

у Буковинський культурний фонд завітало багато кіномитців.

Серед них команда проєкту зі своєю заявкою, щоб мати можливість приступити до завершального та найвідповідальнішого етапу робіт по виробництву фільму “Памфір”

Нагадаємо “Памфір” — проєкт чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука є спільним виробництвом України, Польщі, Франції та Чилі. Сценарій фільму був розроблений в резиденції Каннського кінофестивалю. Зйомки відбулись на Буковині восени 2020-го та взимку 2021-го року

Також режисер народного драматичного театру Іван Данілін та його дружина Інна Даніліна також пробуватимуть зусилля в створенні буковинського кіномистецтва. Також створити справжній музичний комедійний фільм мріє Людмила Гатрич.

Водночас на участь в конкурсі заявки подавали також художники та ремеслярі. Так заявки на участь подали: художник Олександр Літвінов, творче об’єднання “Спекотна Європа” у складі трьох митців, художників-живописців Анатолія Фурлета, Марини Рибачук та Ігоря Бадяка

Участь також беруть і музичні проєкти: музичну екскурсію різними країнами пропонує колектив «Feldman Band». Його засновник та керівник Лев Фельдман.

Всього з 7 квітня до 7 травня на конкурс подали 150 заявок, як особисто, так і передали поштою необхідну документацію.

Під оцінювання поданих заявок Андрій Тужиков, експерт Буковинського культурного фонду, звертатиме увагу на новизну проєктів та їхню користь для громади. Він наголосив, що подані проєкти мають інтегрувати культуру Буковини у європейський культурний контекст.

Реклама

Залишити коментар