У Чернівцях на два місяці закриють усі дитсадки: оберуть чергові заклади для дошкільнят

У п’ятницю, 30 квітня, міське управління освіти видало наказ щодо закриття садочків на літній період. Інші садочки на цей період дітей не прийматимуть. Чернівецькі дитячі садочки планують закрити з червня по серпень.

Робитимуть це поетапно. Відповідний наказ на своєму сайті оприлюднило управління освіти Чернівецької міської ради. Головний освітянин міста Сергій Мартинюк у коментарі ІА АСС повідомив причини тимчасового призупинення роботи садочків.

“Закриваємо садочки, бо влітку у них переважно немає дітей. Окрім цього, у закладах хочемо провести відповідні ремонти, оскільки впродовж року не було можливості цього робити. Додатково – відправити педагогів у відпустки”, — розповів Сергій Мартинюк.

За його словами, закриття дитячих садочків відбудеться у два етапи по 45 днів: з середини червня до кінця липня та з початку липня до середини серпня.

Відповідно до наказу управління освіти, з 7 червня по 22 липня не будуть працювати такі дошкільні установи: №№ 1, 2, 4, 6-11, 18, 19, 22, 24, 26, 27, 29, 30, 33, 34, 39, 40, 46, 47, 49, 51, 53 та НВК “Берегиня”.

А з 5 липня по 18 серпня закриють садочки № 3, 5, 12, 14-17, 20, 21, 23, 25, 28, 31, 32, 35-38, 41-45, 48, 50, 52, 54, 55, НВК “Любисток”, “Лідер” та Чорнівський НВК.

Як додав керівник управління освіти міста Сергій Мартинюк, якщо раніше батьки могли перевести на літо дитину в інший садочок, то наразі у зв’язку з карантинними обмеженнями такого робити не можна.

Мер Чернівців на онлайн-брифінгу розповів, що на наступному тижні у міській раді оберуть чергові заклади для дошкільнят на період літнього закриття садків.

Мер Чернівців Роман Клічук розповів, що це питання ще розглядатимуть у міській раді.

“Рішення про закриття садків було прийняте 4 роки тому сесією міської ради. Влітку, у зв’язку з відпустками батьків, відвідуваність садків низька. Тому закривали 50% садочків. Але цього року МОЗ видало рекомендацію не дозволяти все-таки діткам переходити у сусідні садочки”, — зазначив міський голова Чернівців Роман Клічук..

Міський голова повідомив, що садки реорганізують.

“Ми вважаємо це неприйнятним. На наступному тижні обов’язково зберемо комісію ТЕБ та НС і визначимо перелік чергових садків. Для того, щоб батьки, які працюють, мали де залишити дітей, перевести у сусідній черговий садок. Думаю, ми це обов’язково зробимо на наступному тижні”,— додав він.

Реклама

Залишити коментар