В Другій світовій війні мобілізували понад 100 тисяч буковинців: кожен 4-й не повернувся

8 травня українці відзначають День пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни. Демографічні втрати України включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із нацистами при відступі, — становлять від 8 до 10 мільйонів осіб.

Голова Чернівецької обласної ради Організації ветеранів України, Василь Юрійчук зазначив, що це була найжорстокіша війна. Також він додав, що великі жертви понесла Буковина.

Хотів би відзначити, що буковинці також внесли свій великий внесок у визволення і у велику перемогу. Було призвано в роки війни понад 100 тисяч буковинців і кожен четвертий не повернувся з війни уже в 44-45 років тому, що в основному були призвані в 44 році“, зазначив він.

Нині ж на Буковині залишилось всього 117 учасників тих трагічних подій. З них у Чернівцях мешкає 54 визволителі, у Вижниці – 3, в Герцах – 2, в Глибоці – 4, в Заставні – 16,в Кельменцях – 4, Новоселиці -10, в Сокирянах – 8, в Сторожинці – 3, в Хотині – 7 та в Кіцмані – 6.

Більше інформації дізнавайтеся в програмі “Теми дня” на телеканалі “ТВА”.


Реклама

Залишити коментар