Складно потрапити в тролейбус, а ціна на маршрутку зависока: як мандруватимуть до школи чернівецькі школярі

У Чернівцях відновили навчання початкової та старшої школи. Проте чернівчани скаржаться на брак місць у громадському транспорті для учнів. Про це йшлося на онлайн-брифінгу Романа Клічука.

З 5 травня за парти повернулись чернівецькі учні 1-11 класів. Уроки проводять за очною та змішаною формами.

У коментарях під час онлайн-брифінгу міського голови Чернівців Романа Клічука батьки поскаржились на відсутність спеціального транспорту для школярів. Наразі у тролейбусах, де діє пільговий проїзд для дітей, мало місць, а в маршрутних автобусах доводиться платити по 7 грн за проїзд.

“На жаль, на сьогоднішній день ми ще знаходимось у жовтій зоні, яка не дозволяє повноцінно запустити увесь громадський транспорт. На сьогодні у нас працюють спецперевезення, тому такі ціни. Приватні перевізники і так скаржаться, що вони в збитках, при такій завантаженості. Всі чекають, коли ми взагалі вийдемо з карантину”, — зазначив Роман Клічук.

Також мер додав, що спад транспортного навантаження очікують до кінця травня — навчатися школярам залишилось недовго.

“Ймовірніше, така ситуація триватиме до липня. Але у зв’язку з тим, що навчання відбуватиметься ще 2-3 тижні, я думаю, це транспортне навантаження має впасти до кінця травня”, — додав він.

Реклама

Залишити коментар