На “карантинні” виплати бізнесу спрямовано вже 600 млн грн, – Мінекономіки

Мінекономіки спрямувало 600 млн грн фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам на виплати у зв’язку із посиленням карантину.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням, станом на 6 травня на виплату державної допомоги підприємцям та найманим працівникам у зв’язку із посиленням карантину було направлено вже 600 млн грн. Зокрема, 380 млн грн були спрямовані на допомогу найманим працівникам, а 220 млн грн – ФОП. Всього кошти отримають 75 тис. осіб.

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, більшість регіонів виходять із жорстких карантинних обмежень, однак отримати допомогу від держави можна буде впродовж 30 днів з дня запровадження “червоної” зони.

“Якщо цей регіон було віднесено до “червоної” зони протягом лютого-березня, необхідно звернутися за допомогою через портал або застосунок “Дія” до 19 травня. На сьогодні вже маємо понад 320 тис. заявок”, – цитує пресслужба слова Петрашка.

За словами міністра, ця програма буде доступною впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапрятимуть до “червоної” зони.

Реклама

Залишити коментар