Clubhouse почав тестувати додаток для Android — через рік після запуску на iOS

Соціальна мережа Clubhouse випустила бета-версію програми для Android. Доступ до неї отримали лише деякі користувачі, однак згодом додаток стане доступний для «великої кількості» людей.

Про це повідомили у блозі компанії.

“Якщо ви чуєте, що хтось каже, що він використовує Clubhouse в офіційному додатку для Android, будь ласка, вітайте їх! Ми не можемо дочекатися, щоб протягом наступних тижнів запросити більше користувачів Android у Clubhouse”, — вказано у повідомленні.

Про роботу над додатком для Android у компанії оголосили в січні 2021 року. Його створенням займається розробниця Мопева Огундіпе. У квітні вона опублікувала скриншоти майбутньої програми.

Додаток Clubhouse дає можливість спілкуватися користувачам у режимі аудіобесід. Цей проєкт існує понад рік — із березня 2020-го. Його розробники — колишні співробітники Google Пол Девісон та Роган Сет. Вони хотіли створити соцмережу, де можна “ставити питання, дебатувати, навчатися та дискутувати на тисячі різноманітних тем”. Вони ж і розіслали перші 5 тисяч «інвайтів» у Clubhouse.

Перші селебрітіз прийшли туди влітку: можна було долучитися до бесід, наприклад, із телеведучою Опрою Вінфрі чи співаком та актором Джаредом Лето.

Але непорівнянний бум спричинив очільник SpaceX і Tesla Ілон Маск. Після того, як у Twitter із 46 мільйонами фоловерів він наприкінці січня анонсував свій «візит» на платформу, за лічені дні кількість користувачів Clubhouse зросла приблизно на мільйон.

Доступна соцмережа лише на iOS, зареєструватися у Clubhouse можна тільки за запрошенням уже наявного користувача.

Реклама

Залишити коментар