В Україні збільшили інтервал між введенням двох доз вакцини AstraZeneca

Національна технічна група експертів із питань імунопрофілактики рекомендувала збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів.

Про це у Facebook повідомило Міністерство охорони здоров’я, спираючись на дослідження, опубліковане у медичному журналі The Lancet.

У ньому йдеться про те, що ефективність вакцини AstraZeneca зростала до 81,3%, коли другу дозу вакцини вводили за 12 тижнів після першої.

Зазначається, що завдяки цим висновкам низка країн світу змінила інтервали щеплення вакциною AstraZeneca.

Так, у Франції Вищий орган охорони здоров’я рекомендує інтервал між введенням вакцини від 9 до 12 тижнів, а в Німеччині Постійний комітет із вакцинації в Інституті Роберта Коха рекомендує вколювати другу дозу AstraZeneca через 12 тижнів.

Водночас Національний консультативний комітет Канади з імунізації рекомендував щепити населення другою дозою за 4 місяці після першої.

“На сьогодні, спираючись на досвід цих країн, в Україні Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики також схвалила рекомендації збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів”, — йдеться у повідомленні.

За результатами дослідження, опублікованими у медичному журналі The Lancet, ефективність вакцини AstraZeneca зростала до…

Опубліковано Міністерство охорони здоров’я України Субота, 1 травня 2021 р.

Наприкінці березня Міністерство охорони здоров’я збільшило інтервал між введенням першої та другої доз вакцини проти коронавірусу CoviShield з 28 днів до 90 днів.

Наразі в Україні вакцинують такими препаратами:

  • CoviShield, яка виробляється в Індії за ліцензією британської компанії AstraZenecа
  • SKBio — та ж AstraZenecа, яку виробляють у Південній Кореї
  • Sinovac китайського виробництва
  • Pfizer, розроблену спільно німецькими та американськими фармацевтами
Реклама

Залишити коментар