Яценюк: Європа усвідомила, що російська дипломатична машина — це шпигуни і терористи на їхніх територіях

У 2014-2016 роках окремим європейським партнерам треба було доводити, що Росія – агресор і проти неї потрібні санкції. А зараз Європа усвідомила, що вся російська дипломатична машина – це не дипломатія, а ФСБ і ГРУ ГШ. Про це наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Підсумки з Анною Валевською” на телеканалі “Еспресо.TV”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вітає жорстку резолюцію Європарламенту стосовно агресії РФ.

“Бачу, що Європейський Союз таки вже прокинувся. Тому що нам вкрай складно було в 2014-2016 роках “трясти” окремих наших європейських партнерів, яким треба було доводити, що Росія – агресор, що проти Росії треба вводити санкції і тримати всім один фланг боротьби проти РФ”, —  зазначив політик.

За його словами, вся російська дипломатична машина – це ніяка не дипломатія, а Федеральна служба безпеки і Головне розвідуправління Генерального штабу Росії. Тобто, це все шпигуни і терористи, які знаходяться на їхніх територіях.

Водночас, зазначив лідер “Народного фронту”, реалізація цієї резолюції не знаходиться в руках самого Європейського парламенту або Європейської комісії.

Приміром, в Європарламенті нарешті підняли питання про те, що треба розглянути можливість санкцій проти російських олігархів, членів сімей російської верхівки і спецслужб, які мають активи в країнах-членах ЄС. Так само треба пам’ятати про Лондон, фінансовий центр Європи, де осідають російські корупційні гроші.

“Дуже добре, що так само звернулися про необхідність постачання Україні летальної зброї. Але постачання летальної зброї – це теж не є справа Європарламенту. Він може зробити політичний заклик. А це рішення національних урядів”, — наголосив Арсеній Яценюк та додав, — “Вітаю Європарламент, що вони спромоглися дати гідну політичну відповідь. Тепер від слів треба буде переходити до діла”.

Реклама

Залишити коментар