Яценюк: Двостороння зустріч Зеленського з Путіним — пастка для України

Плани Путіна не змінилися – це захоплення України будь-якими способами. Президент Зеленський повинен це усвідомити. Про це наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Підсумки з Анною Валевською” на телеканалі “Еспресо.TV”.

Арсеній Яценюк зазначив, що не розуміє постійних спроб українського президента зустрітися з Путіним.

“Коли Володимир Зеленський хоче зустрічатися з Путіним, в мене перше просте питання: для чого? А друге складне питання: а з чим ви потім приїдете до України після цієї зустрічі? Навіщо ця зустріч Путіну, мені зрозуміло. А навіщо зустріч Україні? Для того, щоби Путін потім сказав: “тепер у нас двосторонній діалог, нам вже нікого, значить, не треба“, —  підкреслив він.

Цією двосторонньою зустріччю, переконаний лідер “Народного фронту”, Росія створить пастку для України. На його думку, Президент Зеленський не доб’ється ні відведення російських військ, ні повернення контролю за кордоном. Натомість Путін після зустрічі говоритиме про “братські народи” та “можливість відновити історичні зв’язки”, підкреслив Арсеній Яценюк.

“А далі що казатимуть Меркель, Макрон, Байден? Що буде говорити все світове співтовариство? Скажуть: «ви захотіли з Путіним самі говорити, ви таким чином нас відсунули, і якщо він вам тепер буде створювати проблеми або до вас заїжджати танками, то переконайте його, щоб російські танки не їхали в Київ”, — сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що плани Путіна не змінилися.

“Його план – це захоплення України, будь-якими способами. Військовим, гібридним, політичним, економічним. Для нього це історична родова особиста травма – втрата України. І ми будемо жити в цій реальності”, — зазначив політик і додав, — “Володимир Зеленський повинен це усвідомити. Що вони не те що по різних боках – вони взагалі на різних галактиках”.

Реклама

Залишити коментар