Готуються приймати туристів на свята: в Хотинській фортеці — нові експонати

У Хотинській фортеці частково оновили кілька експозицій. Зокрема, нові предмети з’явилися на виставці знарядь тортур. Про це кореспонденту ІА АСС розповіла директорка Державного історико-культурного заповідника “Хотинська фортеця” Єлизавета Буйновська.

Наразі у фортеці працює 14 постійно діючих виставок, також працівники заповідника готують до відкриття нову виставку, яку представлять вже цієї осені.

“Ми уже радіємо, що нарешті перейшли до “жовтої” зони, тому будемо ці святкові вихідні працювати і приймати туристів. Зрозуміло, що дотримуватимемося усіх необхідних карантинних обмежень. Наразі ми оновили кілька наших експозицій. Зокрема, оновили виставку знарядь тортур та страти середньовіччя. Також нові предмети музейного фонду ми експонували у Замкову кузню”, — сказала директорка заповідника.

За її словами, вже у минулі вихідні у Хотинській фортеці відчули послаблення карантинних обмежень. Адже значно збільшилась кількість туристів, які відвідують замок.

“Зараз у нас дуже поширений сімейний туризм. Люди приходять до нас цілими сім’ями, можуть замовити екскурсію, погуляти замком, подивитися експозиції. На ці тривалі святкові вихідні дуже багато отримуємо дзвінків від людей, які хочуть відвідати фортецю. Тому очікуємо багато туристів”, — додала Єлизавета Буйновська.

Наразі Хотинська фортеця працює без вихідних із 9:00 до 17:00. Тут експонується 14 постійно діючих виставок. А вже на осінь у фортеці готують до відкриття повністю нову виставку експонатів, яка буде присвячена 400-річчю Хотинської битви. Називатиметься вона Палац коменданта.

Реклама

Залишити коментар