Козак не ревнує Бойка до Синютки? – Максим Бурбак спрогнозував дрейф ЄС до Аграрної партії

Нещодавній візит на Буковину народного депутата Олега Синютки, з яким зустрічалися високопосадовці області, а не лише партійці, може свідчити про початок підготовки до парламентських виборів, який, крім цього, відзначиться і неочікуваними політичними союзами на різних рівнях по всій країні. У цьому переконаний народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Синютка – не рядовий, а потужний політик з великим досвідом, – наголосив Максим Бурбак у програмі «Постфактум». – І я вбачаю в цьому візиті те, що політичні сили, які йшли на місцеві вибори восени цього року і говорили, що у місцевому самоврядуванні не треба надмірно політизувати процеси, тепер намагаються грати у велику політику.

Ми бачили численні світлини з усією фракцією «ЄС» в облраді та головою облради, який, мабуть, ввічливо повинен був не відмовити у фото. Ми бачимо, що співпраця Аграрної партії, Європейської солідарності та ОПЗЖ, яку ми бачили під час розподілу керівних посад в облраді, триває й далі. Нам можуть розповідати все, що завгодно, записувати відосіки і гнівні спічі стосовно того, що «ми – єдина патріотична сила на Буковині». У Києві вони займають чітку опозиційну риторику, натомість, у Чернівцях співпрацюють з ОПЗЖ і «аграріями». Крім того, ми бачимо інформацію журналіста Сергія Іванова, який розповів про тотальну співпрацю Європейської солідарності та ОПЗЖ у Полтаві. А які є політичні питання в Чернівецькій обласній раді? Хтось скликав позачергову сесію, коли почалося загострення на сході? Хтось розглядав тут інші питання щодо майбутнього України? Хтось скликав сесії облради щодо санкцій проти кремлівських рупорів?

Натомість ми маємо новий формат – ютуб-канал. Не треба з трибуни виступати. Швиденько проводять сесії, розподіляють посади, будь-що, роблять фото, де з головою облради його заступник Михайло Павлюк обговорюють питання асфальтування доріг, енергетичного забезпечення котелень, але це краще в ютубі показати. Тоді навіщо місцева парламентська трибуна? Люди все це бачать. Мені ось цікаво, чи не ревнує Козак Бойка до Синютки? Це вже – підготовка до майбутніх парламентських виборів. Будуть вони чергові чи позачергові – але ми побачимо ще такі симбіози, які навіть в голові не будуть поміщатися.»

Реклама

Залишити коментар