Росія прагне підірвати успіх України, – Джордж Кент

Глобальні наміри Росії по відношенню до України – це підірвати її успіх. Про це заявив заступник помічника Державного секретаря США з європейських та євразійських відносин Джордж Кент під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму, заснованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Росія завжди використовує різні форми агресії по відношенню до України. Це класична КДБістська тактика”, – сказав він.

Джордж Кент зазначив, що на додаток до нарощування сил і військового озброєння Росією біля українських кордонів є й інші заходи, які викликають тривогу.

“Це і кампанії дезінформації, які надходять з Росії – пані Симонян, «Росія сьогодні». І також нападки на Україну, що нібито Україна готується до наступу. А це віддзеркалює те, що сама Росія планує робити”, – сказав він.

“Це робиться і через російські компанії, і через Білорусь інколи. І співпадає з посівною кампанією, в Україні, активізація «тітушок» у Харкові та блокування Чорного моря. І також витіснення торгових кораблів біля Маріуполя, щоб зашкодити Україні”, – підкреслив заступник помічника Держсекретаря.

Він зазначив, що все це свідчить про широкий спектр дій Росії по відношенню до України.

“До того ще є й кібератаки, які продовжуються проти України. Тобто, для нас усіх, і українців, і американців, ми повинні розглядати безпеку комплексно. Це не лише кількість військових, чи літаків, чи танків. Ми маємо розуміти більш широкі наміри Росії по відношенню до України – це підірвати її успіх”, – резюмував Джордж Кент.

Реклама

Залишити коментар