Після ефіру ТВА губернатор прокоментував обшуки в ОДА

Сьогодні вранці очільник Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук вперше прокоментував ситуацію із ймовірним отриманням неправомірної вигоди посадовцями “будинку з левами”. Про це пише МБ.

У вівторок, 27 квітня, в програмі ТВА “Постфактум” гостем був політичний та громадський діяч Максим Бурбак.

“Обшуки, які відбулися —  репутаційні втрати влади Чернівецької області і особисто голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука. Просто так відмовчуватися неможливо”, — зазначив він.

На момент виходу передачі на контакт з журналістами не йшли ні Сергій Осачук, ні згаданий в судовій ухвалі Богдан Ковалюк.

І ось після того, як в програмі обговорили ситуацію з обшуками в Облдержадміністрації, нарешті Сергій Осачук публічно відреагував на події.

“Позиція однозначна, принципова і незмінна: кожен, хто проявив слабкість духу і не зумів впоратись від якихось внутрішніх спокус, знайшов якісь причини зробити ганебну дію, буде виведений з лав держслужбовців і нашої команди. Ми такого не терпимо. І найміцнішим фундаментом України повинен бути сильний дух держслужбовця, який не спокушається жодними пропозиціями”, – сказав голова ОДА.

Осачук додав, що у разі, якщо вину посадовця ОДА доведуть, чиновника звільнять.

“Разом з тим, ми повинні з вами бути свідомими громадянами правової держави і знати, що існує презумпція невинуватості”, – сказав голова ОДА.

Юрію Міньку, заступнику начальника управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА, повідомили про підозру в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст. 368 КК України), інформує пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних будівельних робіт, що складає 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму перерахували на банківський рахунок одного з вказаних посадовцем товариств.

Реклама

Залишити коментар