У Чернівцях заарештували посадовця, підозрюваного в хабарі 600 тис. грн

У Чернівцях арештували посадовця Чернівецької обласної державної адміністрації, який підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 600 тис грн.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, після повідомлення зловмиснику про підозру, співробітники слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за погодження Чернівецької обласної прокуратури підготували клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Взявши до уваги аргументи органів досудового розслідування, Шевченківський районний суд міста Чернівці взяв підозрюваного під варту і відсторонив від посади. Також слідчий суддя надав правопорушнику можливість застосування застави в розмірі 600 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні прес-служби ГУНП.

Наразі триває досудове розслідування, додали у прес-службі поліції.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці підозрюють в отриманні неправомірної вигоди Юрія Мінька – заступника начальника управління – начальника відділу капітального та поточного ремонту доріг Чернівецької ОДА.

У чому підозрюють посадовця

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної прокуратури, Міньку повідомлено про підозру в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних будівельних робіт, що складає 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму було перераховано на банківський рахунок одного з товариств, на яке вказав посадовець.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомили у прес-службі управління СБУ в Чернівецькій області, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури. Учасники схеми вимагали від підрядника “відкат” з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.

“Для “узаконення” оборудки її організатори уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником. У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці задокументували банківський переказ зловмисникам у розмірі 600 тис. грн неправомірної вигоди. Під час обшуків за місцями роботи, реєстрації ділків, їх постійного проживання і тимчасового перебування, вилучено носії інформації, засоби зв’язку і чорнові записи із доказами незаконної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Юрій Мінько: що відомо про чиновника

Згідно з електронною декларацією посадовця, він володіє садовим (дачним) будинком у Чернівцях площею 104 кв м та земельною ділянкою площею 647 кв м.

Мінько задекларував автомобіль CITROEN С5 2010 року випуску вартістю 130 тис грн. У 2020 році посадовець отримав зарплату в Чернівецькій ОДА у розмірі 271 тис грн. У декларації також вказано, що Юрій Мінько зберігає в готівці 600 тис грн.

З електронних декларацій Мінька за попередні роки відомо, що раніше він працював у поліції. Дружина посадовця Інна Семань-Мінько восени 2020 року балотувалась в депутати Чернівецької обласної ради від політичної партії “Слуга народу”.

Що каже чиновник про обшуки

Посадовець у коментарі Суспільному повідомив, що про провадження щодо себе дізнався з ухвали суду, а обставини обшуків йому незрозумілі.

Обшуки проводили у його кабінеті та вдома. За словами Мінька, вилучили сімейні грошові збереження, деякі документи та записник. Про події, щодо яких проводять розслідування, нічого не знає.

Вилучили незначну суму коштів. Але документів, які стосуються справи, не виявили, бо таких фактів немає”, — каже він.

Реклама

Залишити коментар