“Відкат” з ремонту доріг у 600 тисяч гривень: СБУ викрила оборудку буковинських чиновників

Служба безпеки України викрила у Чернівецькій області корупційний механізм отримання коштів, виділених на ремонт автотранспортних сполучень на території регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Чернівецькій області.

За попередніми даними слідства, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури.

Учасники схеми вимагали від підрядника “відкат” з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.

Для “узаконення” оборудки її організатори уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником.

У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці задокументували банківський переказ зловмисникам у розмірі 600 тис. грн неправомірної вигоди.

Під час обшуків за місцями роботи, реєстрації ділків, їх постійного проживання і тимчасового перебування, вилучено носії інформації, засоби зв’язку і чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

Одному з організаторів схеми повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки. Заходи із викриття корупції проводили спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар