Вірменський прем’єр Пашинян офіційно подав у відставку

Глава уряду Вірменії називає це рішення необхідним для проведення дострокових парламентських виборів

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подав у відставку з посади прем’єр-міністра для того, щоб у країні пройшли дострокові парламентські вибори. Про це повідомляє “Радіо Азатутюн“.

“Сьогодні я подаю у відставку з посади прем’єр-міністра Вірменії задля реалізації рішення про дострокові парламентські вибори 20 червня”, – зазначив прем’єр Вірменії.

Пашинян пояснив, що для розпуску парламенту потрібно, аби законодавчий орган двічі відхилив кандидатуру прем’єр-міністра.

Тому Пашинян двічі технічно внесе свою кандидатуру на розгляд депутатів, а коли її відхилять – Нацасамблею можна буде розпустити, і провести позачергові парламентські вибори.

Чинний прем’єр заявив, що до виборів буде виконувати обов’язки глави уряду, а після виборів претендуватиме на цю посаду від своєї політсили.

“Якщо люди вирішать, що я повинен піти як прем’єр – я прийму це рішення. Якщо ж люди вирішать, що я маю залишитись, я залишуся”, – сказав Пашинян.

Нагадаємо, політична криза у Вірменії загострилася 25 лютого. Тоді в Генштабі звинуватили Нікола Пашиняна у здачі національних інтересів і вимагали його відставки. Приводом стало звільнення першого заступника начальника Генштабу. Прем’єр назвав це спробою державного перевороту.

Згодом у Вірменії відбулися протести проти чинного прем’єр-міністра Нікола Пашиняна.

Реклама

Залишити коментар