Середньовічна реконструкція: в чернівецькому Жовтневому парку відкрили корабельний сезон

У Чернівцях у парку “Жовтневий” сьогодні відбулося відкриття корабельного сезону.

Як передає кореспондент molbuk.ua представники громадської організації “Клуб історичної реконструкції Берсерк” представили увазі відвідувачів парку бойовий корабель вікінгів, на якому будь-хто з бажаючих мав змогу поплавати по озеру біля парку.

Організатори події розповіли, що човен створили у Німеччині на зразок скандинавських дракарів у рамках міжнародного проекту “Данія–Україна–Німеччина”. Він спеціально створений для плавання у водоймах із можливістю практичного перевезення по суші.

“Ми щорічно проводимо сплави та інші масові заходи освітнього характеру. Люди до нас приходять не просто як у музей, аби подивитися. У нас всі ці обладунки, човни та інші предмети можна руками “пощупати”, відчути вагу меча, шолом на голові. Відчути себе в якості наших пращурів”, – повідомив голова “Клубу історичної реконструкції Берсерк” Андрій Охрімовський.

“Ми займаємося епохою раннього Середньовіччя – 9-11 століття. Це якраз часи Київської Русі, коли починалися перші процеси становлення державності, перші князі, перші війська… Наша мета – популяризація активного способу життя. Крім того, що в нас є спортивні тренування, ми займаємося вивченням матеріальної культури та побуту”, – розповів він.

Реклама

  • Задум давньої реконструкції – це добре.
    Але як завжди є проблеми, як от у місті Рівному.
    Думаю багатьом варто знати про Оствицю – так званий парк історичної реконструкції, який… має окультну назву від зрадливих до українського князів Любомирських.
    Читайте статтю “Оствиця, навіщо українцям окультизм князів Любомирських? – https://site.ua/yuriy.rivne/ostvicya-navishho-ukrayincyam-okultizm-knyaziv-lyubomirskix-i03p86x
    Тому варто добре думати, що реконструюєш і як його назвати ))))

Залишити коментар