Чернівецькі перевізники нестимуть відповідальність за неналежний стан транспорту

У договорах із перевізниками завжди зазначались обов’язкові умови, серед яких підтримання чистоти, належного технічного стану транспорту, дотримання графіку руху тощо. Проте не завжди ці умови виконувались. Про це у програмі Суть речей на Радіо 10 розповів заступник чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

Наразі в договорах, які зобов’язують перевізників, наприклад,  дотримуватись чистоти, такий пункт є. Єдиний момент – у договорі не передбачена адміністративна відповідальність за недотримання цієї вимоги. Тобто, ми можемо контролювати перевізника, а притягнути його до відповідальності – такої змоги наразі нема. Ми це можемо враховувати при наступному конкурсі.  

“Ми повинні розуміти, що зараз перевізники працюють за спеціальними договорами, які укладались вже під час карантинних обмежень, коли не оголошувались конкурси”, – зазначив Ігор Крохмаль.

Але, за його словами, після того, як ми перейдемо у «зелену» зону, у місті проведуть конкурси на відповідні маршрути і обов’язково у договорах пропишуть відповідальність, в тому числі і за санітарний стан автотранспорту.

Реклама

Залишити коментар