SpaceX відправила до МКС Crew Dragon з чотирма астронавтами

Компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX запустила до Міжнародної космічної станції (МКС) місію Crew-2 з чотирма астронавтами. Це вперше компанія запускає пілотовані корабель та ракету, які вже бували у космосі.

Про це пише SpaceX у Twitter.

Зокрема, за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 у космос запустили корабель Crew Dragon зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида. Старт місії відбувся о 12:49 за київським часом.

Після пуску перший ступінь ракети успішно сів на платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. Це, до речі, вже 80-й раз, коли компанія Маска зберегла перший ступінь ракети, що використовувалася для орбітального запуску.

І корабель, і ракета вже були у космосі ㅡ це вперше SpaceX повторно запускає їх. Зокрема капсула Crew Dragon була частиною місії Crew-1. У червні 2020 року NASA дозволило повторно використати її, ракета та корабель місії Crew-2 пройшли всі необхідні перевірки.

На борту корабля чотири астронавти: Роберт Шейн Кімбро та Кетрін Меган Макартур від NASA, Том Песке від Європейського космічного агентства (ESA) та Акіхіко Хосіде від Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA). 24 квітня Crew Dragon стикується з МКС, а команда проведе на станції близько пів року.

Crew Dragon ㅡ перший приватний пілотований корабель виробництва компанії SpaceX американського магната та винахідника Ілона Маска. Корабель створений у межах програми NASA Commercial Crew Program з розвитку приватних пілотованих космічних кораблів. Він може вмістити на борту до семи членів екіпажу або чотири людини і вантаж.

Реклама

Залишити коментар