Морська авіація тренувалися скидати бомби на кораблі противника

Особовий склад підрозділу морської авіації ВМС Збройних сил України 23 квітня провів тактико-спеціальну підготовку з ураження водних цілей авіаційними бомбами.

Про це повідомляє пресслужба ВМС України у Facebook.

“Особовий склад підрозділу морської авіації ВМС ЗС України відпрацював тактико-спеціальне заняття з розгортанням оперативного майданчика і практичним відпрацюванням бомбометання”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою заходу було набуття практичних навичок екіпажів та розрахунків щодо переміщення у визначений район, розміщення в польових умовах, розгортання засобів аеродромно-технічного забезпечення польотів та відпрацювання заходів з ураження водних цілей авіаційними бомбами.

Військові здійснили марш у визначений район Півдня України, де розгорнули силами батальйонів аеродромно-технічного забезпечення, зв’язку і радіотехнічного забезпечення оперативний майданчик з відпрацювання заходів маскування, оборони і охорони польових об’єктів.

Після отримання вказівок морські авіатори відпрацювали маневр з подолання ППО умовного противника, вихід на бойовий шлях, пошук і знищення надводних цілей методом практичного бомбометання.

У ВМС уточнили, що зазначені заходи відпрацьовувались за умови зменшення часу перебування на бойовому шляху, використовуючи такі вправи, як бомбометання з пікіруванням, кабріруванням, виконанням бомбометання з різних напрямків, висот і швидкостей, в умовах застосування противником радіоелектронних перешкод.

За підсумками навчання, військові успішно впорались із поставленими завданнями та отримали позитивну оцінку рівня тактико-спеціальної підготовки тактичної групи авіаційного підрозділу ВМС ЗС України.

Морські авіатори провели тактико-спеціальну підготовку із ураження водних цілей авіаційними бомбами

Особовий склад…

Опубліковано ВМС ЗС України Пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

Реклама

Залишити коментар