Аби уникнути самоізоляції на Західному кордоні прикордонникам пропонують хабарі

Через небажання виконувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України щодо запобігання поширенню на території України COVID-19, упродовж цього тижня 34 особи намагалася підкупити прикордонників Львівського, Мукачівського, Чопського та Луцького прикордонних загонів. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

За “вирішення питання” громадяни України та іноземці намагалися дати прикордонникам 5650 гривень, 330 євро, 440 злотих, 100 чеських крон та 40 000 форинтів за пропуск через державний кордон України без негативного ПЛР–тесту, без проходження обсервації чи самоізоляції, за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Усі випадки пропонування хабарів задокументували, до Нацполіції направлені повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369 ККУ.

Попри складну ситуацію, що склалася через зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, деякі подорожні особи продовжують ігнорувати рекомендації щодо дотримання карантинних заходів, зокрема перебування на самоізоляції після повернення з-за кордону або ж проходження ПЛР-тестування.

До речі, вже неодноразово подорожні намагалися перетнути державний кордон за підробленими довідками результатів ПЛР-тестування. За всіма фактами поінформовано співробітників Нацполіції та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Реклама

Залишити коментар