“Жовта зона”: Чернівцях університети відновили навчання

Від сьогодні, 22 квітня, Буковина перебуває у “жовтій” зоні, а відтак у вищих навчальних закладах області відновлять навчання, проте з деякими нюансами.

Про це повідомляє molbuk.ua

Зокрема, за словами ректора ЧНУ Романа Петришина, в університеті з 22 квітня офіційно переходять на змішану форму навчання. Проте у реальності більшість студентів і далі навчатимуться дистанційно. Причина – вже майже кінець навчального року, і, враховуючи велику кількість святкових вихідних, навчатися залишається близько тижня. І заради цього тижня немає сенсу змінювати форму навчання.

“Ми видаємо наказ, що з 22 квітня переходимо на змішану форму навчання. Проте переважна більшість занять все ж буде проводитися дистанційно. Причина в тому, невдовзі буде багато вихідних днів. А з середини травня починаються заліки, наприкінці травня – екзамени. І тоді вже немає сенсу викликати студентів в аудиторію. Бо під час заліків та екзаменів переважна більшість приїжджих студентів роз’їжджаються по домах і фактично приїжджають тільки на екзамени. То вже немає сенсу на тиждень зривати дітей з дому. А уявіть собі, що студент мешкає не в гуртожитку, а знімає квартиру. То що, він буде на тиждень чи на 10 днів іти знімати квартиру?”, – пояснює Роман Петришин.

Кілька очних занять організують лише для тих студентів, яким потрібно буде провести лабораторні роботи. Це хіміки, фізики, біологи, додає ректор ЧНУ.

“Отож, ми продовжуємо ще цих кілька занять, які залишилися до кінця семестру, дистанційно. Тим, кому треба провести лабораторні роботи – хімікам, фізикам, біологам, – ми запросимо на кілька днів у лабораторії для виконання лабораторних робіт. А сесію, державну атестацію випускників будемо проводити дистанційно”, – зазначив Роман Петришин.

Щодо Буковинського державного медичного університету, то там навчання в аудиторіях, найімовірніше, розпочнеться з травня.

“Тому що потрібно врахувати доїзд студентів з інших міст, також період травневих державних вихідних. Сьогодні, 22 квітня, на Вченій раді університету буде розглядатися дане питання і буде прийняте відповідне рішення”, – повідомляють у прес-службі БДМУ.

Нагадаємо, з 22 квітня Буковина знаходиться у “жовтій” зоні.

Реклама

Залишити коментар