Два чиновники ОДА під підозрою: в управлінні інфраструктури проводять обшуки

Правоохоронці проводять обшуки в управлінні інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА. У кримінальному провадженні фігурують заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк і заступник управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА Юрій Мінько. Про це повідомляє БукІнфо.

Дозвіл на обшук ухвалив Шевченківський районний суд м.Чернівці. Обшук погоджено із прокурором Чернівецької окружної прокуратури А.Кіореском.

В клопотанні слідчого управління ГУНП до суду щодо необхідності проведення обшуку йшлося про те, що посадові особи Чернівецької ОДА Ковалюк Б.І. та Мінько Ю.М. вимагали неправомірну вигоду від суб’єкта господарської діяльності за сприяння у безперешкодному укладанні договорів підряду, одержанні та освоєнні бюджетних коштів, що виділяються на інфраструктуру регіону.

В ухвалі суду на обшук йдеться, що “Ю.Мінько розробив лочинний план щодо одержання неправомірної вигоди у завуальованому виді, а саме отриманні грошових коштів від Поп’юка Ю.В. у безготівковій формі на рахунок підконтрольного підприємства”.

Згідно інформації слідчих ГУНП у Чернівецькій області, у курсі цієї схеми був заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк.

В ОДА кажуть, що нічого не знають про обшуки.

В слідчому управлінні ГУНП підтвердили, що проводять обшуки в ОДА. Слідчі пообіцяли надати інформацію згодом.

Реклама

Залишити коментар