В Україні до приватизації цьогоріч готують вісім в’язниць

Міністерство юстиції України у 2021 році готує до приватизації 8 закритих в’язниць.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська на зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, на якій обговорювали стан пенітенціарної системи держави, інформує відомство у Facebook.

“Реформа пенітенціарної системи триває. Експериментальний проєкт «Платні камери в СІЗО» вже допоміг залучити у держбюджет 3,3 млн грн. У 2021 році готуємо до приватизації 8 закритих в’язниць, частина з яких уже передана у Фонд державного майна для проведення аукціонів. Ці кроки допоможуть залучити додаткове фінансування для установ виконання покарань та покращити умови життя людей, які там перебувають”, – зазначив Малюська.

Як зазначається, Ірпінська, Львівська та Одеська установи вже передано до Фонду державного майна України, а щодо інших 5 оформлюються необхідні для приватизації документи.

Також у міністерстві нагадують, що майно Ірпінського виправного центру №132 було виставлено на аукціон у лютому 2021 року. Два етапи аукціону (за повну ціну та з дисконтом 50%) пройшли без реєстрації учасників. До 15 травня – третій етап – прийом заявок на аукціон із пониженням ставок.

Окрім того, повідомляється, що майно установ у Львові та Одесі Фонд держмайна планує виставити на перший етап до кінця квітня 2021 року.

Керівництво Мін’юсту провело зустріч із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, аби обговорити стан пенітенціарної…

Опубліковано Міністерство юстиції України Середа, 21 квітня 2021 р.

6 серпня 2020 року Міністерство юстиції розпочало масовий розпродаж майна пенітенціарної системи.

17 лютого 2021 року Фонд державного майна виставив на аукціон першу в’язницю, яка не використовується кілька років – Ірпінський виправний центр (№ 132), розташований у місті Ірпінь Київської області, зі стартовою ціною 220 млн грн.

Запланований на 16 березня аукціон із продажу Ірпінського виправного центру не відбувся, бо потенційні покупці розцінили стартову ціну 220 млн грн як зависоку й не подали заявок, поінформував міністр юстиції Денис Малюська.

Так, ціну Ірпінського виправного центру на аукціоні у квітні знизили на 50% і виставили повторно на аукціон. Проте він теж не відбувся.

Реклама

Залишити коментар