Художня школа навчає дистанційно: в Чернівцях презентували виставку про Чорнобильську катастрофу

Вчора, 20 квітня в обласній державній адміністрації презентували виставку творчих робіт “Чорнобиль очима дітей”. Про це повідомила Чернівецька ОДА.

“Боротьба з вогнем, евакуація, хроніки історії… На цих малюнках оживає страшна катастрофа, яку я бачив на власній очі й ліквідовував її наслідки”, – розповідає голова міської громадської організації “Спілка Чорнобиль” Манолій Желєзний.

Всього на виставці розмістили 21 малюнок, створений юними вихованцями Чернівецької художньої школи імені Миколи Івасюка. На них діти зобразили своє бачення, розуміння та зміст подій катастрофи.

Наставник та викладач майбутніх художників Владислав Готинчан розповідає, що всі виставкові роботи його учні малювали власноруч, без сторонньої допомоги. Натхнення вони черпали із розповідей рідних та близьких, а також вивчали історію Чорнобильської трагедії, використовуючи різні джерела інформації.

“Не зважаючи на дистанційні умови, в яких наразі ми навчаємо вихованців художньої майстерності, діти повністю віддаються мистецтву, поглинаючи необхідні знання. Під час роботи вони дізналися багато фактів про Чорнобильську катастрофу й змогли передати їх на полотнах. Ця виставка – прояв пам’яті і шани до тих людей, які ліквідовували наслідки цієї великої біди”, – зазначив Владислав Готинчан.

Виставку, присвячену 35-й річниці Чорнобильської катастрофи, спільно організували художня школа імені Миколи Івасюка, Чернівецька міська спілка Чорнобильців та Чернівецька ОДА. Виставка малюнків у адміністрації триватиме два дні. Згодом їх презентуватимуть у різних установах області.

Реклама

Залишити коментар