Суд заочно арештував ексміністра внутрішніх справ Захарченка та його заступника

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника Ратушняка у справі про незаконне ввезення в Україну російських гранат. Їх згодом використали проти мітингувальників на Майдані.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Там зазначають, що рішення суду надає право прокуратурі розпочати щодо ексміністра та його заступника процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

За даними слідства, щоб озброїти особовий склад працівників органів внутрішніх справ, експосадовці організували у січні 2014 року незаконну поставку в Україну понад 13 тисяч російських гранат. Колишні міністр та його заступник також організували безпідставне митне оформлення ввезених гранат, а МВС сплатила за це понад 1,1 млн гривень мита.

Водночас ці гранати не входили до переліку спеціальних засобів, що перебували на озброєнні МВС України та не пройшли випробування МОЗ щодо можливості їх застосування до людей.

18 та 19 лютого 2014 року ці гранати силовики застосували проти протестувальників центрі Києва. Внаслідок цього постраждали 86 людей, кажуть правоохоронці. Одна людина загинула.

Реклама

Залишити коментар