Не встигають грузити тіла свиней: для забою на інфікованому господарстві залучили ветеренарів з інших областей

У селі Котелеве Новоселицької громади через спалах африканської чуми померли близько 7 тисяч свиней. Більша частина з них померла сама, іншу ж забили, щоб запобігти поширенню інфекції. Про це повідомила начальниця Держпродспоживслужби Чернівецької області Анжела Косован.

За її словами минулої середи спалили перші 810 свиней, які померли від інфекції. Вчора, 19 квітня розпочали забій тварин, їх вбивають струмом, після чого спалюють. Сьогодні забій на фермі продовжується.

“Вчора розпочався забій тварин і було забито понад півтори тисячі дорослих тварин. Наразі вже померли та забиті 6600 свиней. Більшість помирали самостійно. Вчора приїхала команда ветеринарів з Києва, які й розпочали забій”, — зазначила чиновниця. 

Забій свиней розпочали лише вчора, оскільки свиногосподарство не встигає грузити і закидати в ями померлих свиней.

“Щоб починати палити потрібно заповнити всю яму, бо на це йде велика кількість дров і шин, адже самостійно воно не горить. Можливо сьогодні цю велику кількість тварин почнуть спалювати”, —  зазначає Анжела Косован.

Для забою будуть залучені ветеринари з Держпродсоживслужб з інших областей.

Нагадаємо, у Котелевому колишнього Новоселицького району на свиногосподарстві СТзОВ “Котелеве” зафіксували спалах африканської чуми серед свиней. В селі запровадили карантин та встановили блок-пости на в’їздах і виїздах.

Реклама

Залишити коментар