Суботники в Чернівцях стають популярнішими: вчора активісти прибрали 3 локації

Вчора активісти прибрали територію кладовища у Садгірському районі Чернівців. Таокж прибирання провели в районі Проспекту Незалежності та біля Чернівецької обласної лікарні.

Вчора суботник провели не тільки Екорейдери , та про це згодом.  До 30 екорейду долучилися більше 30 чернівчан. Активісти прибрали локацію за обласною лікарнею.

Помітно, що зростає популярність суботників. Кілька тижнів тому діяльність “Екорейдерів” набула розголосу. На рейди приходять всі охочі. Навіть інвентар довелося докуповувати. Долучаються також представники громадських організацій.

До прикладу вже не вперше разом з “Екорейдерами” співпрацює центр допомоги наркозалежним “Ренесанс Чернівці”.

Інвентарем вчора допомогла одна з приватних компаній.

Попри це з політичними силами активісти відмовляються співпрацювати, щоб запобігти піару тих чи інших партій.

“Ми не співпрацюємо з жодною партією чи політичною силою, тому при будь-якій допомозі ми виразимо слова подяки особисто або в приватні повідомлення, не публікуючи нічого на наших сторінках в соцмережах. Ми щиро віримо, що ваша допомога спрямована на те, щоб зробити Чернівці кращими, а не для того, щоб отримати якийсь піар” — йдеться в пості на Фейсбук.

Коли активісти співпрацюють з іншими організаціями, таку колаборацію маркують як “екотолока”. Проте суботник про який далі йдеться, проходив не в колаборації з “Екорейдерами”.

В той же день, 17 квітня, небайдужі чернівчани зібралися на “суботник” на місцеве кладовище по вулиці Зеленій у Чернівцях. Анонсувала цю подію підприємиця Галина Ніконова на своїй сторінці у Фейсбук.  Жінка також зазначила, що прибирання розпочнеться о 10:00.

Друзі, дуже прошу всіх бажаючих і не байдужих прийти завтра о 10.00 до входу у кладовище що по вул.Зеленій та підтримати нас на нашому суботнику, – написала Галина Ніконова.
Реклама

Залишити коментар