Британія надішле есмінець та фрегат до Чорного моря, – Sunday Times

На підтримку України та союзників по НАТО Велика Британія має намір в травні 2021 року направити в Чорне море два корабля свого військово-морського флоту.

Про це із посиланням на власні високопоставлені джерела пише Sunday Times.

Як зазначається у матеріалі за 18 квітня 2021 року, через протоку Босфор у Чорне море пройдуть озброєний ракетами есмінець типу 45 (тип “Дарінг”), а також фрегат типу 23 (тип “Дюк”). Для їх підтримки в Середземному морі залишиться авіаносець “Квін Елізабет”.

Представник Міністерства оборони Великобританії не став коментувати це повідомлення, зазначивши при цьому, що Лондон і його союзники беззастережно підтримують “суверенітет і територіальну цілісність України”.

Раніше повідомлялося про можливу відправку до Чорне море вже в середині квітня двох есмінців ВМФ США. Однак, як наголошує Sunday Times, президент Джо Байден скасував розпорядження про це з метою уникнути додаткової напруженості в відносинах з Росією.

Турецькі ЗМІ повідомляли, що США відкликали відповідну заявку на прохід кораблів через Босфор. Офіційно американська сторона не коментувала ані наміри відрядити кораблі до Чорного моря, ані відмова від них.

Реклама

Залишити коментар