У Чернівцях 19 квітня вимкнуть опалення

У Чернівцях у зв’язку з потеплінням з понеділка, 19 квітня, вже остаточно вимкнуть центральне теплопостачання.

Про це у molbuk.ua повідомили у пресслужбі Чернівецької міськради.

“Ми отримали прогноз Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, згідно якого середньодобова температура повітря з 17 по 22 квітня становитиме більше 8 градусів тепла. Що є підставою для того, щоби вимкнути центральне опалення”, – зазначають у міськраді.

Передбачалося, що опалення вимкнуть ще 14 квітня. Проте через погіршення погоди депутати на сесії міськради ухвалили рішення, згідно якого теплопостачання вирішили відновити, поки не потепліє.

Утім, у п’ятницю, 16 квітня, у багатьох закладах батареї так і залишилися холодними, на що скаржилося чимало чернівчан.

Заступник міського голови Василь Зазуляк у коментарі molbuk.ua пояснив, що відновлення теплопостачання – це тривалий процес, який потребує часу, а ще коштів.

“Мені ввесь день телефонували чернівчани і скаржилися, що замерзли. Проте це ж не так просто – натиснув кнопку і ввімкнув тепло. Запустити центральне опалення – це довготривалий процес, і він коштує міському бюджетові 800 тисяч гривень. А на вихідних і з понеділка вже середньодобова температура відповідає показникам, згідно яких можна вимикати центральне опалення”, – зазначив Василь Зазуляк.

Реклама

Залишити коментар