На Буковині стане більше опорних шкіл: чим відрязняються такі заклади освіти

Торік за підтримки обласної державної адміністрації та Департаменту освіти і науки ОДА на Буковині створено 12 опорних закладів та 18 філій. Загалом в області є 27 опорних закладів. Розвивати мережу таких шкіл мають намір і надалі. Так, у 2021 році планують створити ще 7 опорних закладів та 32 філії. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

За словами заступниці голови Чернівецької ОДА Ірини Ісопенко, створення опорних шкіл є кроком до освіти майбутнього. І державна підтримка таких закладів дає можливість покращити умови для надання якісних освітніх послуг.

У Драчинецькій школі навчаються 397 учнів, із них 92 щоденно довозять із ближніх сіл.

Директорка школи, відзначила, що відколи школа працює як опорна, зросла якість освіти. Маємо переможців учнівських олімпіад з історії, хімії, математики, біології та географії на обласному рівні, а також з історії та географії – на всеукраїнському.

“Творчо працюють юні науковці, здобуваючи перемоги на конференціях та конкурсах-захистах Буковинської Малої академії наук України у відділеннях “Науки про Землю” та “Історія”. Значно покращились результати зовнішнього незалежного оцінювання”, – розповіла директорка школи Мар’яна Незнайко.

Із 2017 року заклад освіти працює як опорний. Завдяки цьому діти отримали не лише просторі світлі класи із сучасним технічним оснащенням, а й зручні місця для релаксу на перервах. Так, один з осередків для відпочинку має форму бджолиних стільників зі зручними пуфами. Їх можна виймати, а у стільниках – ховатися і грати.

 

Реклама

Залишити коментар