МВС вакцинує близько 800 тисяч співробітників та їхні родини

В системі Міністерства внутрішніх справ 17 квітня розпочали вакцинацію проти коронавірусної хвороби, загалом планують щепити близько 800 тис. співробітників та членів їх родин.

Про це йдеться у заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, оприлюдненій на сайті відомства.

“Сьогодні ми розпочали вакцинацію співробітників системи органів МВС від COVID-19. Першими вакцинуємо працівників, які найбільш контактують з населенням: гарнізони аеропортів Бориспіль та Жуляни, підрозділи НГУ у зоні ООС, працівники громадської безпеки, підрозділи патрульної поліції. Далі вакцинуємо усіх співробітників системи МВС: Нацполіцію, ДСНС, Нацгвардію, Прикордонну службу, Сервісні центри, вищі навчальні заклади, Експертну службу, співробітників МВС. Наступним етапом медики МВС будуть вакцинувати також родини наших робітників. Загалом з родинами плануємо охопити близько 800 тисяч осіб”, – йдеться у заяві.

При цьому Аваков наголосив, що щеплення проти COVID-19 – це “виключно добровільна справа”. “Але я впевнений, що це необхідна міра для тих, хто перебуває у зоні ризику, виконуючи свої професійні обов’язки”, – зауважив Аваков.

“Вакцинація працівників системи МВС буде здійснюватися препаратом CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, та Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech”, – повідомив очільник МВС.

Аваков закликав усіх співробітників системи МВС вакцинуватися від COVID-19 і також заявив, що сам обов’язково зробить щеплення.

 

Реклама

Залишити коментар