Західні лідери не повинні бути наївними стосовно Путіна, – Даян Френсіс

Президент Росії Володимир Путін не поважає міжнародних норм і правил, тому Західні лідери не повинні бути наївними щодо нього.

Про це під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму «Ескалація дій Росії та підтримка України з боку Заходу» заявила канадська журналістка, закордонна старша співробітниця Атлантичної Ради (США) Даян Френсіс.

“Потрібно мислити як Путін для того, щоб з ним мати справу. Не можна бути наївним. Жоден президент Америки не має бути наївним. Ані Буш, ані Обама, ані Байден. Тому що це відкриває двері для злочинності і відкриває двері для насильства Путіна”, – наголосила вона.

Френсіс зазначила, що після телефонної розмови президентів США і Росії, під час якої Байден наголосив на необхідності деескалації, Путін продовжив свої деструктивні дії.

“Він заважає українському військово-морському флоту виходити з портів, заважає тому, що відбувається в акваторії Чорного моря. І він нічого не робить для того, щоб цю ескалацію зменшити. Він, навпаки, нагнітає ескалацію”, – сказала вона.

Даян Френсіс наголосила на необхідності посилення санкцій проти Росії.

“Санкції дуже м’які, поки що. Фінансових санкцій також не є достатньо. Тому що їх можна обійти, і вже в Америці є люди, які розробляють рекомендації щодо того, як можна обійти такі санкції. Це дуже наївний підхід”, – вважає вона.

На її думку, Захід має активніше реагувати на загрози, які несе путінська Росія.

“Для того, щоби боротися з Путіним, щоб його перемогти, треба думати, як він. Уявіть собі, що ви були б Путіним, але були б президентом у Білому домі. То ви б, звичайно, що зробили? Ви би прискорили членство України в Євросоюзі і в НАТО, ви б розмістили війська в Україні, щоби захистити Україну на її кордонах. І для ефективності треба рухатися саме так”, – резюмувала Даян Френсіс.

Реклама

Залишити коментар