Санкції мають бути запроваджені проти найближчого кола Путіна, – американський дипломат

Запроваджені країнами Заходу санкції проти Росії є важливими, але вони мають бути жорсткішими і стосуватися найближчого кола Володимира Путіна.

Про це під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму «Ескалація дій Росії та підтримка України з боку Заходу» заявив американський дипломат, помічник Державного секретаря Сполучених Штатів в адміністрації Президента Дж.Буша-мол. Девід Крамер.

“Ми маємо діяти на випередження. Потрібно реагувати кожного разу, коли Україна страждає. Раніше ми були доволі повільними в цьому”, – сказав він.

“Якщо Путін загрожує своїм сусідам, включно з Україною, коли він вдається до кібератак, коли він веде безпосередню війну в Сирії і Лівії, нам треба відповідати адекватно”, – додав дипломат.

Крамер схвально оцінив нові санкції проти Росії, які ввів у дію Президент США Джо Байден, але назвав їх недостатніми.

“Я шкодую, що адміністрація Байдена не дісталася до тих людей, які ще ближче знаходяться до Путіна, з його внутрішнього кола. Банки і державні інституції, державні установи і підприємства, яка стали мішенню цих санкцій, постраждають, але їх має бути ще більше”, – наголосив він.

Дипломат також вважає, що телефонна розмова американського і російського лідерів продемонструвала чітку позицію президента Байдена і його зацікавленість в стратегічній стабільності у світі.

“Думаю, що риторично американська адміністрація діяла дуже жорстко”, – додав Девід Крамер.

Разом з тим він назвав помилкою пропозицію провести зустріч президентів США і Росії.

“Якщо саміт проводиться, то після саміту мають бути якісь спільні заяви. Але я не можу навіть уявити, якою може бути ця спільна заява”, – сказав Крамер.

“Більше того, декілька тижнів тому в інтерв’ю президент Байден підтвердив, що вважає Путіна вбивцею. Він сказав «так». І мені складно уявити саміт або зустріч між президентом Байденом і президентом Путіним, коли постане це запитання. І тоді чи скаже президент Байден те саме, якщо під час спільної прес-конференції журналісти поставлять йому таке запитання? І сидячи поряд чи стоячи поряд з Путіним, чи зможе він сказати: так, я вважаю його вбивцею?”, – резюмував дипломат.

Реклама

Залишити коментар