Очільник САП знову скасував постанову прокурора про закриття справи «Роттердам+»

Виконувач обов’язків очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук вдруге скасував постанову прокурора Віталія Пономаренка про закриття справи «Роттердам+».

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Крім того, Грищук скасував постанову про відновлення розслідування, яка передувала закриттю справи. За нею залишалося лише кілька днів на передачу справи до суду: “Таким чином слідство не втратило дорогоцінні процесуальні дні, які необхідні для його завершення”.

У НАБУ закликали генеральну прокурорку Ірину Венедіктову змінити прокурора у справі «Роттердам+» — там вважають, що поведінка Пономаренка свідчить про його упередженість.

“Наразі лише генпрокурорка має можливість змінити Пономаренка, однак уникає ухвалення відповідного рішення. Це унеможливлює здійснення подальшого неупередженого розслідування”, — наголосили у НАБУ.

Прокурор САП закривав справу щодо «Роттердам+» у серпні 2020 року, січні 2021-го та квітні 2021-го. У першому випадку її відновлював Вищий антикорупційний суд, а вдруге та втретє — очільник САП. Після того, як Пономаренко вдруге закрив справу, генеральна прокурорка заявила, що щодо нього проведуть службову перевірку.

Реклама

Залишити коментар