Розбили город біля школи: як на “Гравітоні” самовільно облаштували земельні ділянки

У спальному районі “Гравітон” за багатоповерхівками люди самовільно захопили земельні ділянки під городи. Загорожі зробили з всеможливих підручних матеріалів. Про це йдеться у публікації “МБ“.

Самовільні “дачники” захопили навіть частину території школи № 28, загородивши її двометровими палицями. Біля деяких городів височать купи сміття, бігають безпритульні собаки. У таких умовах тут вирощують овочі, які потім споживають.

За словами головної архітекторки Чернівців Наталії Хілько, у них вже давно є дозвіл на розробку детального плану благоустрою території Гравітону.

“Власник приватної ділянки у центрі мікрорайону виявив бажання профінансувати архітектурний конкурс на його розробку. Це мав бути найгарніший громадський простір у місті, який займав 1, 3 гектара прибудинкової території. Планували відпочинкову, волейбольне, баскетбольне та міні-футбольне поля, невеликий басейн, підземні контейнери для сміття. Але автор проєкту відмовся вносити ці зміни. На цьому все зупинилося. На жаль, не всі наші проєкти вдається реалізувати, передусім через нестачу коштів”, – пояснила пані Наталія.

Реклама

Залишити коментар