Обновки на Буковині: як в Конятинській територіальній громаді долають наслідки минулорічної повені

В Конятинській ОТГ укріпили береги річок та відновили транспортне сполучення.Так, береги річки між селами Стебні, Довгопілля, Конятин, Яблуниця зміцнили габіонами. Роботи виконали за кошти, які Уряд виділив області на ліквідацію наслідків паводку. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.
Буковина отримала майже півмільярда гривень державної допомоги для того, щоб зробити життя у гірських районах безпечним.
“Роботи підрядник виконав професійно і швидко. Ці гідротехнічні споруди служитимуть людям багато років”, – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, який перебував із робочим візитом у Конятинській громаді.
Тепер, коли береги посилили габіонами, можна виготовити проєктно-кошторисну документацію на бетонні укріплення, а опісля взятися за ремонт та асфальтування дороги над річкою.
За словами заступника голови ОДА, Богдана Ковалюка зараз транспортне сполучення у Конятинській громаді недостатнє, дорога розбита вщент, на неї десятки років ніхто не звертав уваги.
“Маємо запланувати капітальний ремонт цього шляху, щоб ним можна було їздити без ризику у будь-яку погоду та пору року”, – сказав Богдан Ковалюк.
Реклама

Залишити коментар