У Придністров’ї помітили активізацію російських військових

РФ нарощує військову присутність у районі аеропорту Тирасполь, що у Придністров’ї на території Молдови.

Звідти до кордону з Україною близько 13 кілометрів. Про це повідомляє Телеграм-канал Nexta.

Як зазначається, в районі аеропорту Тирасполь помічено пересування колони БТРів. Звідти до кордону з Україною лише 13 кілометрів.

Офіційно у Придністров’ї перебуває близько 1 700 російських військових. Однак реальна чисельність контингенту невідома. Це залишки 14-ї армії, яка лишилася там після розпаду СРСР.

У 1992 році російські військові виступили на стороні придністровських сепаратистів у військовому протистоянні та домоглися відокремлення цієї території від Республіки Молдова.

Попри вкрай малу площу, населення та загальну економічну неспроможність, Придністров’я займає важливе стратегічне положення, розтягнувшись вузькою смугою у 10-15 км уздовж молдовсько-українського кордону, являючи собою ідеальний плацдарм для несподіваного наступу в тилу українських Збройних сил.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Так, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Реклама

Залишити коментар