Арсеній Яценюк про боротьбу влади з пандемією: Ковідний фонд — це не особистий фонд Президента

Для ефективної боротьби з пандемією потрібно спрямовувати виділені кошти на вакцинацію і систему охорони здоров’я, провести широку кампанію з необхідності щеплення, забезпечити логістику щодо вакцинації і втримати економічну, фінансову і політичну стабільність в країні. Про це сказав прем’єр-міністр 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в ефірі програми “Суспільна студія” телеканалу UA: Перший.

Крім того, зазначив він, щодо поставок додаткової вакцини влада мала б звернутися до США.

Лідер НФ підкреслив, що у боротьбі з коронавірусом влада показала “зразкову безпорадність, некомпетентність і безвідповідальність”. Він наголосив, що так званий “ковідний фонд” це не особистий фонд президента, а фонд який створюють українські платники податків.

“Ви назвали це ковідний фонд. Люди чекають, що за цей ковідний фонд будуть не дороги будувати, а будуть ремонтувати лікарні, заводити туди кисень, купувати вакцини, будуть турбуватися про життя людей. Цього не було зроблено”, — зауважив політик.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна — одна з останніх країн в Європі за темпами вакцинації.

“Цей хайп, який хотіли продемонструвати, своє вміння будувати дороги. А це ще треба розібратися, як ці дороги будували, хто їх будував і за які гроші, — на це час прийде. І втратили час, здоров’я і життя українців. Замість того, щоб забезпечити вакцинацію, вони забезпечили її провал”, – зазначив лідер НФ.

Реклама

Залишити коментар