На Кіцманщині підключили автономну кисневу станцію: забезпечили киснем 5 відділень

У Кіцманській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування запрацювала автономна киснева станція, яка забезпечуватиме киснем усі палати та відділення лікарні. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Ще рік тому, коли на Буковині лише почалася пандемія COVID-19, до кисневого забезпечення у нашій Кіцманській лікарні були залучені всього 2 відділення — інфекційне та реанімаційне. Зі збільшенням чисельності хворих та пацієнтів, в яких був важкий перебіг хвороби, виникла потреба і в якісній ширшій кисневій підтримці.

“Тож керівник лікарні Володимир Хромюк вирішив забезпечити якомога більшу кількість пацієнтів доступом до кисню і обрав шлях модернізації. Його ініціативу підтримала Кіцманська міська рада, схвалила цей проект і обласна державна адміністрація, які виділили необхідні кошти”,— йдеться у повідомленні.

Тепер, за словами генерального директора КНП “Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”, центральний корпус медустанови має автономне кисневе постачання.

До кисневої станції підключено 5 відділень, в кожній палаті є як мінімум одна точка доступу до кисню. Вже не потрібно  підвозити балони з киснем, ця послуга стала і дешевшою, тому що у вартість кисню вже не входить вартість пального на доставку та обслуговування, і оперативнішою, адже не витрачатиметься час на доставку.

“Досі організація, яка цим займалася, зріджувала кисень, заправляла в балони та доставляла до нас. Іноді доводилося чекати черги на заправку балонів, особливо в останній час, коли пацієнтів з постковідним синдромом та пневмоніями побільшало, бо ж значні обсяги кисню були у всіх лікарнях, в тому числі обласного значення”, йдеться у повідомленні медустанови.

Реклама

Залишити коментар