Розчищають лінії електропередач: кілька вулиць відключили від електропостачання

Сьогодні, 6 квітня, вранці на вулиці Сагайдачного у Чернівцях виробнича бригада повітряних ліній Чернівецького РЕМ вимкнула від електроживлення ТП-14, – розпочалася підготовка до планового розчищення ліній електропередач на цій ділянці міста. На сайті Обленерго у рубриці «Відключення» перелік прилеглих вулиць значився у планових перервах завчасно – ще за 20 днів до відключення. 

Виробнича бригада ретельно дотримується послідовності робіт: відключили трансформаторну підстанцію, встановили переносні заземлення на проводи повітряних ліній у трьох місцях для безпечного виконання робіт, повідомили диспетчера, який дав дозвіл на початок робіт.

Цей жилий район міста є доволі проблематичним для розчищення ліній електропередач, передусім своїм рельєфом та щільною забудовою. На крутих вузьких вуличках з компактним розташуванням будинків, вантажівкою не так просто працювати. Але Віктор Тодераш, досвідчений водій автовишки АП-18 легко справляється, упродовж якихось пів години на крутій звивистій вулиці Миру, вздовж проводів, зайве гілля працівникам вдається вправно зняти.

Ця бригада енергетиків розчищає лінії ПЛ-0,4 кВ та 6/10 кВ у межах міста Чернівці. Здебільшого на окраїнах – у Садгорі, Роші, Кемпінгу, Калічанці, всюди, де прокладені повітряні лінії електропередач.

Загалом, упродовж першого кварталу 2021 року Чернівецький РЕМ розчистив 19,81 км ліній електропередач ПЛ-0,4-10 кВ.

Працівники Обленерго постійно здійснюють розчищення ліній електропередач від надмірних насаджень, незалежно від пори року чи карантинних обмежень. Адже дерева й чагарники в межах охоронних зон ліній електропередач (ЛЕП) можуть спричинити аварійні відключення. Контакт гілок з проводами під напругою призводить до короткого замикання, під час буревію можуть обірвати провід.

Реклама

Залишити коментар