У Дубаї затримали 11 українок, які позували оголеними під час зйомки відеоролика

У Дубаї поліція затримала 40 людей за зйомку відеоролика, де оголені дівчата стоять на балконі одного з хмарочосів міста. Серед затриманих — 11 українок. Про це заявили в МЗС України, повідомляє BBC News Україна.

За даними міністерства, дівчат затримали в суботу, 3 квітня.

“3 квітня поліція Дубаю затримала групу осіб у зв’язку із порушенням норм суспільної моралі. За попередньою інформацією, серед затриманих — одинадцять громадянок України”, — розповіли у МЗС виданню.

Там додали, що українське консульство в Дубаї взаємодіє із місцевими правоохоронцями, щоб забезпечити дотримання прав українок та з’ясувати обставин цієї справи.

6 квітня український консул має відвідати затриманих. Їм загрожує серйозне покарання, можливо, навіть ув’язнення, пише BBC News Україна.

Як уточнив співрозмовник агентства, затриманим дівчатам загрожує до шести місяців позбавлення волі, організатору зйомки — до 1,5 року.

Також затриманим дівчатам загрожує штраф сумою п’яти тисяч дирхамів (близько $1390) з кожної, організатору — 50 тисяч дирхамів (близько $14 тисяч).


Водночас у російському генконсульстві допустили, що влада Еміратів може помилувати затриманих дівчат через Рамадан.

Відеоролик, що став приводом для затримань, з’явився в соцмережах минулої суботи. На ньому десять дівчат позують оголеними на балконі висотної будівлі в курортному районі Дубай Маріна.

“Поліція Дубая попереджає про неприйнятність такої поведінки, яка не відповідає цінностям та етиці еміратського суспільства”, — йдеться в заяві правоохоронних органів.

Реклама

Залишити коментар